2018. december 30., vasárnap

MICHELIA CHAMPACA PARFÜMFA! 2 DB MAG! RITKA! - Jelenlegi ára: 400 Ft

Parfümfa (Michelia champaca)
ERŐS ILLAT, AMI AKÁR 50-100 M-RŐL IS ÉRZŐDIK!
ÖRÖKZÖLD!
LÁTVÁNYOS VIRÁGOK!
A parfümfa egy örökzöld nagy cserje, vagy kisméretű fa, amely középzöld leveleivel is feltűnést keltene, de megteszik ezt helyette az édesen illatos nagyméretű narancsszínű virágok.
A virágok erős illatát leginkább a mesés és az egzotikus szavakkal lehet illetni, ezért a világ egyik legdrágább parfümjét is készítik belőle, valamint Ázsiában egyéb célokra is használják őket, ezek főképp a díszítés, vagy a természetes parfüm.
Magvetés: a magok héját óvatosan bevágjuk, hogy az felhasadjon, de ne sérüljön a mag, majd egy éjszakára meleg vízbe tesszük. Ha reggelre megduzzad, akkor vethető, ha nem, akkor nem vágtuk meg rendesen a héjat, így újabb vágásra és áztatásra lesz szükség. Ezután egy cserép alsó harmadát töltsük meg savanyú virágfölddel (azále vagy rododendronok számára készült a legjobb), majd a felső részébe homokkal kevert tőzeget töltsünk. A nedves, de nem vizes közegbe vessük el a magot, gondoskodjuk a 25 fok körüli hőmérsékletről, a folyamatos nedvességről és a magas páratartalomról, amit legkönnyebben úgy érünk el, ha lefedjük egy üveglappal.
Nem télálló, ezért kültérben lehetőleg dézsában vagy nagyméretű cserépben tartsuk tavasztól-őszig, majd télen olyan helyen teleltessük, ahol 10 fok feletti az állandó hőmérséklet és természetes fényhez is hozzájut.
OPTIMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT KÖNNYEN TARTHATÓ!
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!

Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2019-01-04 09:30 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése